(βίντεο) Στην Ολομέλεια του ΕΚ: «Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου οι δύο Έλληνες αξιωματικοί επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρίδα μας, στο στράτευμα το ελληνικό και στις οικογένειές τους»

0

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση για την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές

«Ισχυρό, καθαρό και ομόφωνο μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την ηγεσία Ερντογάν»

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με τίτλο «Δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής / Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας – Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Την Κομισιόν στη συζήτηση για την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκπροσώπησε ο Κύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης ΚρίσεωνΧρήστος Στυλιανίδης.

Απευθυνόμενος στον Αρμόδιο Επίτροπο και στο Σώμα των Ευρωβουλευτών της Ολομέλειας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει σήμερα ένα ισχυρό, καθαρό, και ομόφωνο μήνυμα στην ηγεσία ΕρντογάνΟλοκληρώσετε άμεσα τη δικαστική διαδικασία! Ελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς! Αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο της Ελλάδας, είναι απαίτηση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και της Κομισιόν. Και του Συμβουλίου.

Χαιρετίζω τη συνεργασία όλων των πολιτικών ομάδων που οδήγησε σε ένα κοινό ψήφισμα που θα εγκρίνουμε την Πέμπτη με μια συντριπτικότατη πλειοψηφία, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα: Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε καλή γειτονία, αλλά αυτό απαιτεί σεβασμό των κανόνων, και του διεθνούς δικαίου, και του κράτους δικαίου.

Δεν μπορεί να θεμελιωθεί σε ανατολίτικα παζάρια και εκβιασμούς ερήμην του κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου.

Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου οι δύο Έλληνες αξιωματικοί επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρίδα μας, στο στράτευμα το ελληνικό και στις οικογένειές τους.

Περιμένω και από την Κομισιόν και το Συμβούλιο να συντονίσουν το βήμα τους με το Κοινοβούλιο, ασκώντας όλες τις αναγκαίες πιέσεις και παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα».

 

Share.

Leave A Reply