Ευρωομάδα της Αριστεράς: G.Zimmer πρόεδρος της Ομάδας, Δ.Παπαδημούλης αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου

0

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να εκλέξει εκ νέου την Gabi Zimmer (Die Linke-Γερμανία) ως Πρόεδρο της Ομάδας, για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Αποφάσισε επίσης ομόφωνα την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποφάσισε επίσης με ομοφωνία, την εκλογή τριών αντιπροέδρων:Νεοκλής Συλικιώτης (ΑΚΕΛ/Κύπρος),  Malin Bjork (Vänsterpartiet/ Σουηδία) και  Patrick Le Hyaric (PCF/Γαλλία).

Μετά το πέρας των δυόμιση χρόνων, η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα επανεξετάσει τη συγκρότησή της. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνιστωσών αντιπροσωπειών της Ομάδας αναγνώρισε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να έχει προβάδισμα στην πρόταση για την εκλογή νέου προέδρου.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ευρωομάδα της Αριστεράς βγήκε ενισχυμένη από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε ένα ποσοστό 50%, αυξάνοντας τους βουλευτές της από 35 σε 52. Είναι επίσης η μοναδική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου υπάρχει εξισορρόπηση φύλων: 26 γυναίκες και 26 άντρες.

Η νέα πρόεδρος G.Zimmer δήλωσε σχετικά: «Ενδυναμωμένη με νέα κόμματα, η Ομάδα θα συνεχίσει να μάχεται για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε και για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατομμύρια ψηφοφόρων μας έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή και δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε».

Share.

Leave A Reply